Penderyn Legend

70 cl

Productinformatie

Type
Single Malt
Inhoud
70 cl
Land
Schotland; Wales
Aantal graden
41%

Details

Penderyn is in 2000 opgericht en deed het van begin af aan anders dan de vele Schotse distilleerderijen. Waar ze in Schotland gebonden zijn aan vele regels is dit in Wales anders.

Het mouten en brouwen gebeurt op een locatie door een extern bedrijf (Brains Brewery) in Cardiff. De speciale Faraday-ketel bij Penderyn zorgt voor de distillatie van het brouwmengsel. Het resultaat is een spirit van 86 tot 92%.

Rijping vindt plaats in ex-Bourbon vaten en krijgt een narijping in Madeira vaten. Er zijn ook whisky's verkrijgbaar die zijn gerijpt in Sherry en Portvaten. De Peated whisky van Penderny krijgt de rokerige smaak en geur niet door geturfde mout maar door het gebruik van vaten waar geturfde Schotse whisky in heeft gezeten.

Penderyn Legend is de nieuwe naam voor de Penderyn standaard botteling. Deze whisky is gerijpt in ex-Bourbon vaten en heeft een lichte narijping gekregen in ex-Sherry vaten.

Neus: Aroma's van verse appels en citrus fruit met romige fudge en rozijnen. Een complexe, gebalanceerde en frisse whisky.

Smaak: Erg zacht en fris met gedroogd fruit. Een delicate en zoete whisky met een hint van een klein bittertje.

Finish: Een lange afdronk met een nasmaak van Madeira cake en rozijnen.