Elixir d'Anvers Reserve 70cl

70 cl

Productinformatie

Type
Kruidenlikeur
Inhoud
70 cl
Land
België
Aantal graden
36.9%

Details

Het productieproces van Elixir d'Anvers Reserve duurt enkele jaren en bestaat uit de volgende stappen;


Maceratie
De planten en kruiden worden samen met zuivere alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven.

Distillatie
Gedurende de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen en condenseren tot een alcoholdistillaat of ‘Esprit'. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten.

Rijping in oude eiken vaten
Het ‘Esprit' wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water, suiker en een infusie van saffraan. Voor deze speciale editie krijgt Elixir d'Anvers de kans om enkele jaren te rijpen in oude eiken vaten. Dat zorgt voor een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets.

De gouden wikkel draagt bij aan de allure terwijl de hedendaagse interpretatie van het oudste bekende etiket van Elixir d'Anvers in de archieven van de distilleerderij een knipoog is naar de rijke geschiedenis. Dit nieuwe etiket is met de hand getekend en vermeldt het erediploma dat in 1887 door niemand minder dan Louis Pasteur werd uitgereikt op de wereldtentoonstelling in Boulogne-sur-Mer.

Door de tientallen planten, kruiden en schorsen die volgens het originele recept van 1863 worden verwerkt, biedt Elixir d'Anvers Reserve een delicate smaak die licht dartelt op de tong, om vervolgens in de mond tot volle smaakexplosie te ontwikkelen, gevolgd door een verfrissende en kruidige afdronk die nog lang blijft nazinderen.