Royal Lochnagar 12 jaar 70cl

70 cl

Productinformatie

Type
Single Malt
Inhoud
70 cl
Land
Schotland; Highlands
Aantal graden
40%

Details

Deze Scotch uit de hooglanden wordt al door de Engelse vorsten geprezen sinds 1848, toen Koningin Victoria en Prins Albert op uitnodiging van eigenaar John Begg voor het eerst een bezoek aan de distilleerderij brachten.

Royal Lochnagar is beroemd om het Hofleverancierslabel én de geweldige locatie: slechts een mijl van Balmoral Castle, aan de voet van het Cairngorms-gebergte en het kristalheldere water van de Scarnock Springs. John Begg bouwde in 1845 deze distilleerderij op de zuidoever.

Vandaag de dag oogt de distilleerderij nog steeds als een traditionele distilleerderij, met de twee pagodevormige schoorstenen en technieken als het open gistingsvat. Royal Lochnagar is allesbehalve een dominerende aanwezigheid op de tong. Deze verfijnde malt biedt in plaats daarvan fruit, geschaafd hout en lichte toffee. Boordevol persoonlijkheid, maar nooit overheersend. Dit is een beschaafde whisky uit de Hooglanden.

KLEUR: Amber


BODY: Medium-body met een zacht mondgevoel.


NEUS: Een relatief gesloten neus. Geschaafd hout, lichte toffee, bootlak. Lijnzaadolie achter, zelfs stopverf, en later een lychee-achtige zuurgraad. Ten slotte koffie met bruine suiker.


SMAAK: Deze delicate malt biedt fruit, geschaafd hout en lichte toffee. De smaak is zoet voordat de zuurgraad toeneemt.


AFDRONK: Droog; middellang, met een aantrekkelijke aanhoudende nasmaak van sandelhout. Scherp en evenwichtig